《2012》一票难求!!! 不是电影票难求,而是电影里的船票难求! 10亿欧元啊~全世界有多少人拥有10亿欧元?(说有多少人共资够10亿欧元,我还能算一算~ ) 在那该死的政治面前,我们这些星斗小市民是连船在哪都是不能打听的! 当然,回到现实,在广州每天上下班高峰期,连上个公车都要像打仗似的,如果换成是救世方舟,就不只是门关不上,连船都压翻了!
...Anna-Lee的电影世界-----好莱坞、好莱坞、好莱坞.....还是好莱坞~~~
一票难求的《2012》又是首映,今年第三次看了,真辛苦啊~~又冷又下大雨,淋惨了~
对电影《2012》的一句话影评
对电影《豚鼠特工队》的一句话影评
对电影《迈克尔·杰克逊:就是这样》的一句
铁达尼极限--黄子华栋笃笑经典语录《拾下点解《铁达尼号》咁浪漫?因为喺铁达尼号呢个大邮轮上面,你系乜野都唔使做嘅除咗谈情! 净系谈情唔使揾食,你话几浪漫! 净系唔使揾食已经浪漫死啦! 迪卡比欧,琪温斯理,一日喺个船度,唔使揾食,一日到黑净系等食,所以《铁达尼号》原来有个戏名,叫做《一段等食的爱情》。(唱)“我~ 等,无牵挂的等,等早餐等到食晏,到夜晚,认真识叹~~~” 啊?啊? 又开饭啊~ I'm king of the world !!
呢个爱情系有个极
可以同子华一齐过圣诞夜咯~昨天终于收到票了! 原以为是11月才出票的,在永乐订要比在中演订得票要慢呢~比别人晚了三四天! 还竟然说27号的280连座没票了,只能改成25号的! 不过也好,可以和子华一起过圣诞啦! 第一场SHOW应该比较好!

廊西一 1排1号~ 作为二等票算好还是不好呢?因为有些被排到廊中后面,唉~ 有人是480的也排到18排~~~能自己在线选票就好了! 要不好的票全给了黄牛,算什么意思?
对电影《第九区》的一句话影评
黄子华2009栋笃笑--哗众取宠(广州站 12月开SHOW)
地点:广州中山纪念堂
时间:2009年12月25、26、27号 20:00
票价:80、180、280、380、480VIP 订票已经开始咯!!!
我今天才发现这消息,等我到网上找票时,就只剩280、380、480元的了!
只好抓紧订了两张280元的(27号,周日晚),26号的280也没了!
80和180估计是一早被黄牛们订了,淘宝上也已经出了180炒到230,实在太过份!
这太对不住子华了
黄子华栋笃笑经典语录---《越大镬越快乐子华句句都系有理真言!
你去饮,有咩好食你唔会记得啦,有乜嘢唔好食四年后仲好清楚啦!
“果条鱼蒸成咁真系嘥鬼晒啊!”
“唔系啊,果只鸡都几滑啊!”
“果条鱼蒸成咁嘥埋只鸡啊,我话你听! 我唔系得罪讲句,根本系嘥埋个新娘啊,果条鱼蒸成咁! 换乜鬼嘢纱B啊我抵你换衫啊,果条鱼蒸成咁!”
“喂,唔系哦~ 听讲个新郞哥饮到死咗啵!”
“系咩?哦~咁佢够运啦~ 唔使食条鱼! 唉~”
永远记住D唔开心嘅嘢! 边个最钟意记住D唔开心
黄子华栋笃笑经典语录---《冇炭用》结构各位,我地有排都唔使do,因为根据香港一位大官讲,佢话佢觉得佢有生之年呢,香港嘅失业率都唔会点下降。甘照讲唔难解决喔~ 哈~~做低佢! 缩短佢有生之年!
而家失业真系好严重啊,以前就简单啦,一失业,东家唔打就打西家咯,即系呢道冇得做,就到第二道做咯。如果唔系就东家唔打就打东家咯,即系呢道没得做,到第二道都冇得做,就返转头黎打东家你咯! 而家大家东家唔打,打东家都冇,因为你以前失业,系俾老板炒
...我的所有日志 (124)